Преглед на нашите музикални издания и ноти, и на дейността ни от известни международно признати музиканти преподаватели и концертиращи артисти." />

Пиано Две пиана Кларинет Партитури Книги CDs

Тромбон соло Тромбонови ансамбли Брас ансамбли Брас квинтет

Da Capo Каталог Поръчка Отстъпки Контакт Връзкиen de fr it es pt

Отзиви за Издателство Елм

Nikolay Evrov

Адмирирам горещо появата на Издателство Елм и идеята да се публикуват произве­де­ни­ята на Панчо Владигеров. С това се запълва една огромна празнина в българ­ската музикална култура и се осъществява важен принос в изграждането на национал­ното съзна­ние и самочувствие.

В изданието са привлечени като редактори и тълкуватели едни от най-добрите съвре­мен­ни български пианисти. Те бяха приближени на композитора и чрез личните си контакти с него имаха възможност да черпят познания и разбиране направо от извора.

Самият печат е на съвременно техническо ниво и се чете лесно.

Желая успех на издателството в неговата благородна мисия.

Николай Евров

Професор по пиано

Музикална консерватория, Сидни, Австралия

John Kenny

В продължение на половин век съвременната култура на Източна Европа бе непозната за нас, на Запад. Сред всеобщия мрак проблясваха факлите на прогресивни и бунтовни умове, но познанията ни бяха ограничени предимно до тези, чиито творби успяваха да преодолеят Желязната завеса, или до избягалите да преподават и композират на Запад творци. След 1990 година пред нас се разкри един напълно нов свят, богат на творчески идеи и прояви, разцъфтявали далеч от очите и ушите ни – всяка нация, погълната от съветския гигант, се е борела да запази собствената си културна идентичност във всички сфери на изкуството.

България е малка страна с древна и достойна култура, датираща още от времето на Александър Велики. От 1945 г. до наши дни на българската музикална сцена процъфтява отличителен стил на свирене на тромбон, развил се на основата на богати преподавателски традиции и довел до създаването на значителен брой прекрасни учебен и солистичен репертоар. Днес в България творят множество талантливи и изключително плодовити композитори, а Издателство Елм си е поставило за цел както да документира миналото, така и да окуражава съвременните автори. Всяка творба в каталога на издателството е подбрана и редактирана от професионалисти, като е представена в нотно издание от най-високо качество и яснота и допълнено с биографични бележки за композиторите. Тези творби представляват безценно допълнение както за личните, така и за обществените библиотеки. Без колебание ги препоръчвам на всеки изпълнител и преподавател навсякъде по света.

Джон Кени

Професор по тромбон

Кралска шотландска академия по музика и драма, Глазгоу

Училище по музика и драма Гилдхол, Лондон

Vern Kagarice

Директорът на Издателство Елм, Ивайло Христов е съставил чудесна колекция от оригинални творби и транскрипции за медни инструменти в своя каталог. Той е подбрал и аранжирал много произведения, несъществуващи в репертоара за тези инструменти, с което е много полезен на всички брас изпълнители. Дължим на издателя специална благодарност за популяризирането на българската музика, представяйки някои много интересни нови творби. Транскрипциите на Ивайло Христов са добре подбрани и добре разработени, макар и понякога доста предизвикателни.

Поздравления за отличната работа.

Върн Кагарайс

Професор по тромбон

Университет на северен Тексас, Дентон

sfz